Reiniging en onderhoud

Voor een langdurig en veilig gebruik is het van belang dat uw spiegel op maat regelmatig wordt gereinigd en wordt gecontroleerd. Natuurlijk gaat dit goed samen. Wij raden u dan ook aan om het regelmatig in combinatie te doen.

  • Een spiegel kan worden gereinigd met de gebruikelijke spiegel schoonmaakproducten welke geschikt zijn voor spiegelglas, en een doek.
  • Gebruikt u voor het reinigen van uw spiegel in geen geval schoonsakenproducten op basis van ammoniak of andere bijtende stoffen, zoals anti-kalkproducten. Deze tasten de spiegel onherstelbaar aan.
  • Vocht en schoonmaakresten kunnen via de zijkanten de verzilveringslaag aantasten. De garantie is niet van toepassing op deze aantasting en op spiegels geplaatst in ruimten met een constant te hoge luchtvochtigheid.
  • Bij het schoonmaken is het van belang dat uw spiegel beperkt met water in aanraking komt. We raden u aan om de spiegel met een speciale spiegelreiniger te bestuiven, om vervolgens het schoonmaakmiddel met een schone inwasser over de spiegel te verdelen en hiermee vlekken en vuil weg te poetsen. Daarna kunt u met een ramentrekker de spiegel droog trekken. Het is van belang dat u de spiegel, direct na de reiniging afdroogt, met een schone en droge doek. Met name aan de randen. Dit om strepen en corrosie te voorkomen.
  • Elke spiegel is beperkt beschermd tegen water en reinigingsmiddelen. Daarom mag deze alleen met een vochtige doek en een neutraal reinigingsmiddel worden afgenomen. Schurende en bijtende schoonmaakmiddelen kunnen de spiegel beschadigen.Glas is van nature een bijzonder duurzaam en sterk product. Ook is het eenvoudig te onderhouden. Als u zich aan bovenstaande werkwijze houdt, zal de spiegel in de loop der jaren zijn glans en helderheid behouden.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op. Twijfelt u welk reinigingsmiddel het beste kan worden gebruikt? Wij bieden via onze webshop ons eigen reinigingsmiddel aan, speciaal ontwikkeld voor de professional. U kunt deze spiegelreiniger apart bestellen in onze webshop.